Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању Крсне славе општине Мркоњић Град – Светог пророка Илије и Дана 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде

01/08/2019

[et_pb_section admin_label=“section“]
[et_pb_row admin_label=“row“]
[et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Text“]

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је вечерас у Мркоњић Граду обиљежавању Крсне славе општине – Светог пророка Илије и Дана 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство што је имала прилику да присуствује овом догађају, истичући да је дуги низ година веже сарадња са општином Мркоњић Град.

Предсједница Републике је нагласила да се ова власт Српске увијек труди да води рачуна о својим локалним заједницама и да излази у сусрет потребама становништва, те напоменула да су на тај начин реализовани и бројни пројекти у Мркоњић Граду.

Предсједница Српске је подсјетила да је становништво Мркоњић Града имало тешку ситуацију током и након рата, да су искусили избјеглиштво и масовна страдања.

„Знајући да носе тако тешко насљеђе и искуство, морала је Влада и све републичке институције и сви ми заједно да на неки посебан начин искорачимо према потребама овог становништва“, додала је предсједница Републике Српске.

Предсједница Цвијановић је напоменула да републичке институције не могу ништа посебно урадити ако немају добру сарадњу са локалним властима, односно ако нема активне локалне структуре која зна да дефинише потребе становништва.

„Вјерујем у наше локалне заједнице и знам да ће и Мркоњић Град заједно са осталима корачати напријед“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске је честитала становницима општине крсну славу, а бившим припадницима 11. мркоњичке лаке пјешадијске бригаде изразила захвалност за допринос који су дали да се данас живи у слободи у Републици Српској.

„Ми ту слободу морамо да цијенимо и да у будућности развијамо Српску“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске поручила је да је Српска сигурно мјесто за живот, да треба цијенити слободу и развијати Републику.

„Република Српска је једино сигурно мјесто за нас, за наше животе и за оно што желимо да остваримо. Српска је исто тако једино сигурно мјесто за оно што желимо из прошлости да заштитимо“, рекла је предсједница Цвијановић.

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]