Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju Krsne slave opštine Mrkonjić Grad – Svetog proroka Ilije i Dana 11. mrkonjićke lake pješadijske brigade

01/08/2019

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je večeras u Mrkonjić Gradu obilježavanju Krsne slave opštine – Svetog proroka Ilije i Dana 11. mrkonjićke lake pješadijske brigade.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da prisustvuje ovom događaju, ističući da je dugi niz godina veže saradnja sa opštinom Mrkonjić Grad.

Predsjednica Republike je naglasila da se ova vlast Srpske uvijek trudi da vodi računa o svojim lokalnim zajednicama i da izlazi u susret potrebama stanovništva, te napomenula da su na taj način realizovani i brojni projekti u Mrkonjić Gradu.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je stanovništvo Mrkonjić Grada imalo tešku situaciju tokom i nakon rata, da su iskusili izbjeglištvo i masovna stradanja.

„Znajući da nose tako teško nasljeđe i iskustvo, morala je Vlada i sve republičke institucije i svi mi zajedno da na neki poseban način iskoračimo prema potrebama ovog stanovništva“, dodala je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je napomenula da republičke institucije ne mogu ništa posebno uraditi ako nemaju dobru saradnju sa lokalnim vlastima, odnosno ako nema aktivne lokalne strukture koja zna da definiše potrebe stanovništva.

„Vjerujem u naše lokalne zajednice i znam da će i Mrkonjić Grad zajedno sa ostalima koračati naprijed“, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala stanovnicima opštine krsnu slavu, a bivšim pripadnicima 11. mrkonjičke lake pješadijske brigade izrazila zahvalnost za doprinos koji su dali da se danas živi u slobodi u Republici Srpskoj.

„Mi tu slobodu moramo da cijenimo i da u budućnosti razvijamo Srpsku“, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da je Srpska sigurno mjesto za život, da treba cijeniti slobodu i razvijati Republiku.

„Republika Srpska je jedino sigurno mjesto za nas, za naše živote i za ono što želimo da ostvarimo. Srpska je isto tako jedino sigurno mjesto za ono što želimo iz prošlosti da zaštitimo“, rekla je predsjednica Cvijanović.

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]