Новогодишња честитка предсједнице Републике Српске

31/12/2018

Новогодишња честитка предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић:

„Поштовани грађани Републике Српске,

Сад кад испраћамо стару и дочекујемо нову, 2019. годину, уз жељу да нам нова година буде боља и успјешнија од претходне, вољела бих да се осврнем на неколико ствари важних за Републику, и све нас – њене грађане.

У години на измаку, као и у неколико претходних, Република Српска је била суочена са бројним изазовима, али смо, упркос томе, успјели да савладамо разне препреке, очувамо политичку, социјалну и фискалну стабилност и да обезбиједимо континуиран привредни раст.

Повећали смо запосленост, увели нека нова социјалана права – од накнаде за наше незапослене породиље до цивилних инвалиднина. Повећали смо плате свим радницима и пензије нашим пензионерима, као и основицу за породичне и личне инвалиднине и борачки додатак. Повећали смо и буџет за подстицаје у пољопривреди.

Данас је буџет Републике Српске стабилан и способан да, без било каквих кашњења, извршава обавезе према буџетским корисницима и грађанима Рeпублике Српске.

Изградили смо или реконструисали болнице, школе, вртиће, студентске домове, водоводе, нове дионице аутопута и реализовали бројне друге пројекте у области саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Све ово се није десило само од себе, већ смо морали уложити огроман труд да бисмо то постигли. Зато то мора бити основа да се крећемо даље, да и у наредном периоду повећавамо плате и пензије, социјална давања и да даље градимо Републику Српску.

За то нам требају стабилне институције, треба нам мир, треба нам политички амбијент у којем можемо да развијамо Републику и извршавамо обавезе према нашим грађанима. Република се мора чувати, и то је обавеза свих нас.

Заједно можемо да урадимо много за нас, за наше породице, за нашу дјецу, а за то су нам потребне јаке институције, јединство и слога, а не подјеле и нереална очекивања, која не доносе корист никоме, осим онима који не воле Републику Српску и који се упорно с њом настоје обрачунати, још од њеног постанка.

Зато је важно да и у долазећој и свакој сљедећој новој години не изгубимо из вида важност Републике коју желимо изграђивати и унапређивати за генерације које долазе.

Наша је обавеза и да препознајемо изазове који су испред нас и да спремно на њих одговоримо.

Учинићемо све да Република Српска у наредном периоду буде институционално, безбједносно, политички и економски јача, и увјерена сам да ћемо наредну годину завршити са још бољим резултатима.

Са жељом да година пред нама буде година стабилности, заједништва и просперитета свих грађана Републике Српске, честитам вам Нову годину и божићне празнике за све који га прослављају, као и долазећи Дан Републике.

Желим вам добро здравље, личну и породичну срећу, успјех на професионалном плану и много добрих вијести који ће обрадовати вас и ваше најмилије. Желим вам стабилну Републику Српску коју ћемо сви заједно градити и јачати“, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.