Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске

14/02/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка, упутила је данас честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске.

„У име грађана Републике Српске и у своје име, свим борцима Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

За све нас Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске је дан када се са највећим поштовањем и уважавањем сјећамо оних који су најзаслужнији за слободу коју данас уживамо.

Улога и значај који су борци дали у стварању и очувању Републике Српске су немјерљиви и обавезују нас да чувамо и јачамо Републику Српску, а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима пружимо сву могућу помоћ и подршку.

Трајно опредјељење институција Републике Српске  остаје да, у сарадњи са свим организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, наставе да раде на побољшању њиховог положаја у друштву“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.