Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske

14/02/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je danas čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, svim borcima Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Za sve nas Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo.

Uloga i značaj koji su borci dali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske su nemjerljivi i obavezuju nas da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku.

Trajno opredjeljenje institucija Republike Srpske  ostaje da, u saradnji sa svim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, nastave da rade na poboljšanju njihovog položaja u društvu“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.