Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом Дана бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка

13/02/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Дана бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка, упутила је честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим припадницима Војске Републике Српске.

„У име грађана Републике Српске и своје име, Вама,  припадницима Војске  Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом Дана бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

Вођени идеалима слободе, правде и равноправности,  припадници Војске Републике Српске су са великом храброшћу и одлучношћу бранили свој народ и вјековна огњишта.


Ово је  посебан дан када се са највећим поштовањем и пијететом сјећамо оних који су најзаслужнији за слободу коју данас уживамо, а посебно на борце који су своје животе и дијелове тијела уткали у темеље Републике Српске.

Нека им је вjечна слава и хвала, а наша дужност је да чувамо тековине Oдбрамбено-отаџбинског рата и да његујемо сјећања нa борце који су нам донијели слободу и мир, чувамо и јачамо Републику Српску  за будућа покољења.

У увјерењу да ћемо, окупљени око Републике Српске ради њеног очувања, стабилности и развоја,  бити јединствени, срдачно Вас поздрављам и још једном честитам овај велики дан“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.