Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka

13/02/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Vama,  pripadnicima Vojske  Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Vođeni idealima slobode, pravde i ravnopravnosti,  pripadnici Vojske Republike Srpske su sa velikom hrabrošću i odlučnošću branili svoj narod i vjekovna ognjišta.


Ovo je  poseban dan kada se sa najvećim poštovanjem i pijetetom sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo, a posebno na borce koji su svoje živote i dijelove tijela utkali u temelje Republike Srpske.

Neka im je vječna slava i hvala, a naša dužnost je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sjećanja na borce koji su nam donijeli slobodu i mir, čuvamo i jačamo Republiku Srpsku  za buduća pokoljenja.

U uvjerenju da ćemo, okupljeni oko Republike Srpske radi njenog očuvanja, stabilnosti i razvoja,  biti jedinstveni, srdačno Vas pozdravljam i još jednom čestitam ovaj veliki dan“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.