Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дана Европе

08/05/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је грађанима Републике Српске честитку поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дана Европе.

„Дан побједе над фашизмом један је од најзначајнијих датума у свјетској историји и дан када је поражена идеологија терора и зла која је у Другом свјетском рату била узрок страдња више од 55 милиона људи.

Обиљежавајући Дан побједе одајемо почаст свим жртвама антифашистичке борбе, које нас подсјећају на велико зло које је задесило цијели свијет.

На овај дан, који је, истовремено, и Дан Европе требамо се подсјетити и на велику историјску улогу нашег народа у стварању слободне Европе. За слободарски српски народ Дан побједе над фашизмом је од посебног значаја, с обзиром на његов немјерљив допринос у антифашистичкој борби.

Ово је дан сјећања на све оне који су своје животе уткали у стварање бољег и толерантнијег свијета, слободне и демократске Европе”, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.