Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope

08/05/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je građanima Republike Srpske čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope.

„Dan pobjede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih datuma u svjetskoj istoriji i dan kada je poražena ideologija terora i zla koja je u Drugom svjetskom ratu bila uzrok stradnja više od 55 miliona ljudi.

Obilježavajući Dan pobjede odajemo počast svim žrtvama antifašističke borbe, koje nas podsjećaju na veliko zlo koje je zadesilo cijeli svijet.

Na ovaj dan, koji je, istovremeno, i Dan Evrope trebamo se podsjetiti i na veliku istorijsku ulogu našeg naroda u stvaranju slobodne Evrope. Za slobodarski srpski narod Dan pobjede nad fašizmom je od posebnog značaja, s obzirom na njegov nemjerljiv doprinos u antifašističkoj borbi.

Ovo je dan sjećanja na sve one koji su svoje živote utkali u stvaranje boljeg i tolerantnijeg svijeta, slobodne i demokratske Evrope”, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.