Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 22. априла – Дана Града и Дана ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату

21/04/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић,  поводом 22. априла – Дана Града и Дана ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату, упутила је честитку грађанима Бањалуке, градоначелнику Драшку Станивуковићу, предсједнику Скупштине града Младену Илићу, одборницима и запосленима у Градској управи.

„Поводом 22. априла – Дана Града и Дана ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату, једнoг од најзначајнијих датума у историји града, упућујем вам срдачне честитке.

Обиљежавајући 76. годишњицу, присјећамо се и одајемо дужну почаст палим борцима НОР-а, ослободиоцима Бањалуке, који су дали огроман допринос у антифашистичкој борби и омогућили да уживамо тековине мира и живота у слободи.

Данас, непуних осам деценија касније, Бањалука је савремен град, административни, привредни, универзитетски,  културни и спортски центар  Републике Српске, град великих могућности и потенцијала.

У увјерењу да ћемо заједничким снагама наставити развој града и све расположиве ресурсе и активности усмјерити на стварање претпоставки за бољи и квалитетнији живот грађана, као и завршетак бројних започетих капиталних пројеката, срдачно вас поздрављам“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.