Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu

21/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, uputila je čestitku građanima Banjaluke, gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, predsjedniku Skupštine grada Mladenu Iliću, odbornicima i zaposlenima u Gradskoj upravi.

„Povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, jednog od najznačajnijih datuma u istoriji grada, upućujem vam srdačne čestitke.

Obilježavajući 76. godišnjicu, prisjećamo se i odajemo dužnu počast palim borcima NOR-a, oslobodiocima Banjaluke, koji su dali ogroman doprinos u antifašističkoj borbi i omogućili da uživamo tekovine mira i života u slobodi.

Danas, nepunih osam decenija kasnije, Banjaluka je savremen grad, administrativni, privredni, univerzitetski,  kulturni i sportski centar  Republike Srpske, grad velikih mogućnosti i potencijala.

U uvjerenju da ćemo zajedničkim snagama nastaviti razvoj grada i sve raspoložive resurse i aktivnosti usmjeriti na stvaranje pretpostavki za bolji i kvalitetniji život građana, kao i završetak brojnih započetih kapitalnih projekata, srdačno vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.