Предсједница Републике Српске уприличила свечану вечеру у част Његове светости патријарха српског Иринеја

08/01/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је вечерас у Бањалуци свечану вечеру у част Његове светости патријарха српског господина Иринеја.

Предсједница Републике Српске истакла је да се мора бити поносно на све што је Српска остварила.

„Хвала Вам што сте дошли у Републику Српску да заједно обиљежимо Дан Републике. Желимо овај дан да прославимо у миру, опредијељени да радимо заједно, сарађујемо и јачамо Републику Српску и везе са Србијом, као и да водимо рачуна о нашим грађанима“, рекла је предсједница Цвијановић на свечаној вечери у част Његове светости патријарха српског Иринеја.

Предсједница Републике је нагласила да је Република Српска много изазова оставила иза себе, али и да је много њих чека.

„Не постоји проблем који не можемо савладати ако нисмо заједно. Поносна сам на Републику Српску и што су наше институције са грађанима оствариле много добрих ствари. Важно је да се радујемо свакој нашој новој години, радимо одговорно послове и да славимо живот“, додала је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Српске, славећи живот Републике Српске шаље се порука да се вјерује у њену будућност.

„Знам да дубоко вјерујемо у будућност. Зато смо успјели створити Републику Српску, одбранити је, изграђивати, развијати и морамо на ово бити поносни. Многи народи би пожељели да имају мјесто које воле као што ми волимо Републику Српску“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је свима пожељела срећан Дан Републике Српске, уз жељу да дуго буде прослављан.