Predsjednica Republike Srpske upriličila svečanu večeru u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja

08/01/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je večeras u Banjaluci svečanu večeru u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da se mora biti ponosno na sve što je Srpska ostvarila.

“Hvala Vam što ste došli u Republiku Srpsku da zajedno obilježimo Dan Republike. Želimo ovaj dan da proslavimo u miru, opredijeljeni da radimo zajedno, sarađujemo i jačamo Republiku Srpsku i veze sa Srbijom, kao i da vodimo računa o našim građanima”, rekla je predsjednica Cvijanović na svečanoj večeri u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Predsjednica Republike je naglasila da je Republika Srpska mnogo izazova ostavila iza sebe, ali i da je mnogo njih čeka.

“Ne postoji problem koji ne možemo savladati ako nismo zajedno. Ponosna sam na Republiku Srpsku i što su naše institucije sa građanima ostvarile mnogo dobrih stvari. Važno je da se radujemo svakoj našoj novoj godini, radimo odgovorno poslove i da slavimo život”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, slaveći život Republike Srpske šalje se poruka da se vjeruje u njenu budućnost.

“Znam da duboko vjerujemo u budućnost. Zato smo uspjeli stvoriti Republiku Srpsku, odbraniti je, izgrađivati, razvijati i moramo na ovo biti ponosni. Mnogi narodi bi poželjeli da imaju mjesto koje vole kao što mi volimo Republiku Srpsku”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je svima poželjela srećan Dan Republike Srpske, uz želju da dugo bude proslavljan.