Предсједница Републике Српске разговарала са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ

28/01/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Брусом Бертоном /Bruce Berton/ о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ.

Овом приликом, предсједница Републике Српске истакла је да институције Српске остају привржене европским интеграцијама, уз пуно уважавање и поштовање Устава и Дејтонског споразума, те опредјељене за очување мира и видљив економски напредак.

Предсједница Цвијановић је нагласила да је успостављање кредибилне власти на свим нивоима у БиХ од великог значаја за европски пут, те истакла важност  унутрашњег дијалога свих политичких актера у БиХ о значајним питањима за грађане Републике Српске и ФБиХ.

Током разговора, предсједница Цвијановић изразила је задовољство што је Република Српска формирањем власти и усвајањем стратешких докумената одмах након избора, показала своју стабилност и демократски капацитет.

Саговорници су досадашњу сарадњу између Републике Српске и Мисије ОЕБС-а у БиХ оцијенили веома добром, те изразили наду да ће она бити настављена и убудуће.