Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa šefom Misije OEBS-a u BiH

28/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa šefom Misije OEBS-a u BiH Brusom Bertonom /Bruce Berton/ o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Ovom prilikom, predsjednica Republike Srpske istakla je da institucije Srpske ostaju privržene evropskim integracijama, uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te opredjeljene za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je uspostavljanje kredibilne vlasti na svim nivoima u BiH od velikog značaja za evropski put, te istakla važnost  unutrašnjeg dijaloga svih političkih aktera u BiH o značajnim pitanjima za građane Republike Srpske i FBiH.

Tokom razgovora, predsjednica Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je Republika Srpska formiranjem vlasti i usvajanjem strateških dokumenata odmah nakon izbora, pokazala svoju stabilnost i demokratski kapacitet.

Sagovornici su dosadašnju saradnju između Republike Srpske i Misije OEBS-a u BiH ocijenili veoma dobrom, te izrazili nadu da će ona biti nastavljena i ubuduće.