Предсједница Републике Српске разговарала са руководством општине Прњавор

19/09/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Прњавору са руководством ове општине. Предсједница Републике Српске рекла је да је ово један од најбољих примјера у Републици Српској добре сарадње између општинске и републичке власти.

Предсједница Цвијановић је, након састанка са делегацијом општине, предвођене начелником Дарком Томашем, истакла да су тамо гђе постоји таква сарадња видљиви резултати у стварном животу, односно према броју и нивоу инвестиција које се реализују захваљујући републичким средствима.

„Задовољство је што смо на добробит грађана могли да урадимо много тога и што ћемо имати заједничке пројекте у наредној години јер већ сада правимо планове и на нивоу Владе и предсједника, управо да бисмо у свакој од наших локалних заједница могли да урадимо оно што је приоритетно и важно, и што је у складу са интересима наших грађана“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је нагласила да је потребна политичка стабилност и на локалном и на републичком нивоу јер Република Српска има много изазова који су озбиљније природе него што се на први поглед чини.

„Током данашњег састанка распитивала сам се и каква је ситуација када је ријеч о буџету, какве су могућности да се у неком будућем периоду евентуално, по потреби, иде у задужења када су потребни неки велики стратешки пројекти. За све има простора“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је навела да се у Прњавору извршавају све обавезе, постоји друштвено одговорни приступ да се помаже и онима који су у потреби, али и да се награде они који имају одређене резултате.

„Захвалност и што општина даје свој допринос развоју Републике јер сваки пут када имате развијену општину која граби крупним корацима напријед то значи бољу ситуацију у цијелој Републици Српској. Ушли смо у процес дефинисања одређених пројеката, неколико важних биће реализовано сљедеће године. Имаће апсолутну подршку републичких институција“, рекла је предсједница Републике Српске.