Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Prnjavor

19/09/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Prnjavoru sa rukovodstvom ove opštine. Predsjednica Republike Srpske rekla je da je ovo jedan od najboljih primjera u Republici Srpskoj dobre saradnje između opštinske i republičke vlasti.

Predsjednica Cvijanović je, nakon sastanka sa delegacijom opštine, predvođene načelnikom Darkom Tomašem, istakla da su tamo gđe postoji takva saradnja vidljivi rezultati u stvarnom životu, odnosno prema broju i nivou investicija koje se realizuju zahvaljujući republičkim sredstvima.

„Zadovoljstvo je što smo na dobrobit građana mogli da uradimo mnogo toga i što ćemo imati zajedničke projekte u narednoj godini jer već sada pravimo planove i na nivou Vlade i predsjednika, upravo da bismo u svakoj od naših lokalnih zajednica mogli da uradimo ono što je prioritetno i važno, i što je u skladu sa interesima naših građana“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je naglasila da je potrebna politička stabilnost i na lokalnom i na republičkom nivou jer Republika Srpska ima mnogo izazova koji su ozbiljnije prirode nego što se na prvi pogled čini.

„Tokom današnjeg sastanka raspitivala sam se i kakva je situacija kada je riječ o budžetu, kakve su mogućnosti da se u nekom budućem periodu eventualno, po potrebi, ide u zaduženja kada su potrebni neki veliki strateški projekti. Za sve ima prostora“, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da se u Prnjavoru izvršavaju sve obaveze, postoji društveno odgovorni pristup da se pomaže i onima koji su u potrebi, ali i da se nagrade oni koji imaju određene rezultate.

„Zahvalnost i što opština daje svoj doprinos razvoju Republike jer svaki put kada imate razvijenu opštinu koja grabi krupnim koracima naprijed to znači bolju situaciju u cijeloj Republici Srpskoj. Ušli smo u proces definisanja određenih projekata, nekoliko važnih biće realizovano sljedeće godine. Imaće apsolutnu podršku republičkih institucija“, rekla je predsjednica Republike Srpske.