Предсједница Републике Српске разговарала са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске и представницом Удружења грађана “Викторија”

03/03/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са министром здравља и социјалне заштите  Републике Српске Аленом Шеранићем и представницом Удружења грађана “Викторија” Сањом Станић.

На састанку је разговарано о унапређењу системског одговора на болести зависности на нивоу Републике Српске кроз успостављање терапијске заједнице и рада савјетовалишта са популацијом зависника од психоактивних супстанци.

Министар Шеранић и представница УГ „Викторија“ и члан Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога Републике Српске Сања Станић, упознали су предсједницу Цвијановић са циљевима пројекта под називом „Системски одговор на болести зависности“, који ће у Бањалуци и другим градовима Републике Српске, бити реализован у наредних 11 мјесеци.

Предсједница Цвијановић овом приликом је истакла да надлежне институције, установе и организације Републике Српске веома одговорно и системски приступају проблему зависности од наркотика,  те да у том смислу подржава све активности које су усмјерене на подизању свјести о штетности злоупотребе опојних дрога и сузбијањe ове негативне појаве.

Предсједница Републике је оцијенила да,  поред практичне помоћи и савјета на пољу превентивног и терапијског рада који се тиче болести наркоманије, цијела друштвена заједница треба да покаже разумијевање и сензибилитет према тој популацији и њиховим породицима.