Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i predstavnicom Udruženja građana “Viktorija”

03/03/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite  Republike Srpske Alenom Šeranićem i predstavnicom Udruženja građana “Viktorija” Sanjom Stanić.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju sistemskog odgovora na bolesti zavisnosti na nivou Republike Srpske kroz uspostavljanje terapijske zajednice i rada savjetovališta sa populacijom zavisnika od psihoaktivnih supstanci.

Ministar Šeranić i predstavnica UG „Viktorija“ i član Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga Republike Srpske Sanja Stanić, upoznali su predsjednicu Cvijanović sa ciljevima projekta pod nazivom „Sistemski odgovor na bolesti zavisnosti“, koji će u Banjaluci i drugim gradovima Republike Srpske, biti realizovan u narednih 11 mjeseci.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da nadležne institucije, ustanove i organizacije Republike Srpske veoma odgovorno i sistemski pristupaju problemu zavisnosti od narkotika,  te da u tom smislu podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na podizanju svjesti o štetnosti zloupotrebe opojnih droga i suzbijanje ove negativne pojave.

Predsjednica Republike je ocijenila da,  pored praktične pomoći i savjeta na polju preventivnog i terapijskog rada koji se tiče bolesti narkomanije, cijela društvena zajednica treba da pokaže razumijevanje i senzibilitet prema toj populaciji i njihovim porodicima.