Предсједница Републике Српске разговарала са амбасадором Велике Британије у БиХ

31/07/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом (Matthew Field).

Предсједница Цвијановић и амбасадор Филд разговарали су о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, те о могућностима унапређења сарадње Велике Британије и Републике Српске у бројним областима, са посебним акцентом на образовање.

Током састанка, предсједница Цвијановић је нагласила да су институције Републике Српске у потпуности посвећене провођењу економско-социјалних реформи, које доприносе побољшању привредног амбијента, као и рјешавању конкретних проблема са којим се суочавају грађани оба ентитета.

Предсједница Српске је истакла да је пуно уважавање Дејтонског споразума, као и позиције Републике Српске у оквиру уставног поретка и политичког система БиХ, претпоставка формирања легитимне власти, те ефикасног функционисања институција на заједничком нивоу.

Овом приликом, предсједница Цвијановић захвалила се амбасадору Филду на досадашњој доброј сарадњи, те изразила очекивање да ће она бити настављена и у наредном периоду.