Предсједница Републике Српске присуствовала свечаном отварању Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске

09/09/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је вечерас у Бањалуци свечаном отварању Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске.

Предсједница Српске истакла је да жели да се Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске покаже у најбољем свјетлу, да оправда своју сврху и служи на понос овом граду и Републици.

Предсједница Републике је захвалила породици Новака Ђоковића, републичким институцијама, Граду Бањалука и свим добрим људима који су навијали да буде реализован овај велики, национални пројекат.

„Показали смо способност да се у кратком року мобилишемо. Ми смо то успјели у веома кратком року зато што смо знали зашто то радимо и знали смо да имамо циљ“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила захвалност Новаку Ђоковићу, чије дивно обраћање на почетку свечаности бодри Бањалучане и све у Републици Српској.

„Ми не требамо објашњавати колико смо поносни на њега и колико нам он значи, а знамо да и ми исто тако значимо њему и због тога се радујемо сваком новом доласку овдје. Желимо да се овај терен покаже у најбољем свјетлу и да оправда то зашто је направљен овдје и зашто служи на понос Бањалуци и Српској“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је истакла да је захваљујући заједничком ангажману породице Ђоковић и републичких институција, као и Града Бањалука вечерас отворен Национални тениски центар.

Према ријечима предсједнице Цвијановић, много дјеце у Бањалуци и Српској су заљубљеници тениса и Новака, многи су пожељели да крену његовим стопама, завољели овај спорт и дају све од себе да се ту покажу и докажу.

„Али спортски живот је спортски живот и много тога смо могли да научимо од добрих спортиста, хвала Богу имамо их много којима се можемо поносити, од којих смо могли много да научимо у претходном периоду. Вјерујем у наше будуће генерације, знам зашто ово радимо, знам да постоји тај циљ и да је сваког дана Српска јача“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је поручила да је веза Републике Српске са Србијом нераскидива.

Предсједница Републике Српске је додала да је ово један од пројеката који сигурно има национални карактер, али да исто тако бројни други пројекти који по карактеру повезују по суштини Српску и Србију говоре о тој нераскидивој вези.

„Живио спорт, живио Новак, живио тенис, живјела Република Српска и Србија, која увијек стоји уз нас“, поручила је предсједница Цвијановић.

Свечаности су присуствовали и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић, спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, као и Срђан Ђоковић, отац најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковић.