Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom otvaranju Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske

09/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je večeras u Banjaluci svečanom otvaranju Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske.

Predsjednica Srpske istakla je da želi da se Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske pokaže u najboljem svjetlu, da opravda svoju svrhu i služi na ponos ovom gradu i Republici.

Predsjednica Republike je zahvalila porodici Novaka Đokovića, republičkim institucijama, Gradu Banjaluka i svim dobrim ljudima koji su navijali da bude realizovan ovaj veliki, nacionalni projekat.

“Pokazali smo sposobnost da se u kratkom roku mobilišemo. Mi smo to uspjeli u veoma kratkom roku zato što smo znali zašto to radimo i znali smo da imamo cilj”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zahvalnost Novaku Đokoviću, čije divno obraćanje na početku svečanosti bodri Banjalučane i sve u Republici Srpskoj.

“Mi ne trebamo objašnjavati koliko smo ponosni na njega i koliko nam on znači, a znamo da i mi isto tako značimo njemu i zbog toga se radujemo svakom novom dolasku ovdje. Želimo da se ovaj teren pokaže u najboljem svjetlu i da opravda to zašto je napravljen ovdje i zašto služi na ponos Banjaluci i Srpskoj”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je zahvaljujući zajedničkom angažmanu porodice Đoković i republičkih institucija, kao i Grada Banjaluka večeras otvoren Nacionalni teniski centar.

Prema riječima predsjednice Cvijanović, mnogo djece u Banjaluci i Srpskoj su zaljubljenici tenisa i Novaka, mnogi su poželjeli da krenu njegovim stopama, zavoljeli ovaj sport i daju sve od sebe da se tu pokažu i dokažu.

“Ali sportski život je sportski život i mnogo toga smo mogli da naučimo od dobrih sportista, hvala Bogu imamo ih mnogo kojima se možemo ponositi, od kojih smo mogli mnogo da naučimo u prethodnom periodu. Vjerujem u naše buduće generacije, znam zašto ovo radimo, znam da postoji taj cilj i da je svakog dana Srpska jača”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je poručila da je veza Republike Srpske sa Srbijom neraskidiva.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da je ovo jedan od projekata koji sigurno ima nacionalni karakter, ali da isto tako brojni drugi projekti koji po karakteru povezuju po suštini Srpsku i Srbiju govore o toj neraskidivoj vezi.

“Živio sport, živio Novak, živio tenis, živjela Republika Srpska i Srbija, koja uvijek stoji uz nas”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Svečanosti su prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović, sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić, kao i Srđan Đoković, otac najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đoković.