Предсједница Републике Српске присуствовала свечаној сједници Скупштине општине Челинац поводом Дана и крсне славе општине – Сабор Светог архангела Гаврила

26/07/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је вечерас свечаној сједници Скупштине општине Челинац поводом Дана и крсне славе општине  – Сабор Светог архангела Гаврила.

Честитајући руководству Челинца и грађанима Дан и крсну славу општине, предсједница Цвијановић је истакла да је ова локална заједница имала бројне изазове у претходном периоду, од којих је посебно поменула велике поплаве, али да су сви проблеми рјешавани заједничким снагама.

Предсједница Републике Српске изјавила је да власти у овој локалној заједници у сарадњи са Владом и републичким институцијама низ година реализују бројне важне пројекте за грађане ове општине.

„Читав низ великих пројеката је реализовано овдје, почев од градње и обнова школа, преко унапређења локалне путне инфраструктуре. У наредном периоду настављамо даље“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске је нагласила да ће Влада Републике Српске, али и сви носиоци различитих функција на различитим нивоима, дати све од себе да реализују оно што је у интересу грађана.

„Желим да заједно корачамо у будућност. Република Српска сигурно има добру будућност, заједно са свим нашим локалним заједницама. Али, да би та будућност била сигурна и безбједна треба нам оно што се зове јака веза између републичке и локалне власти. Због тога сам захвална што смо читав низ година имали управо такву конекцију овдје“, поручила је предсједница Цвијановић.