Предсједница Републике Српске присуствовала промоцији кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске

06/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Залужанима промоцији кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Предсједница Републике Српске изјавила је да улазак нове генерације у састав Министарства унутрашњих послова обезбјеђује додатну снагу тој институцији, али и цијелој Српској с обзиром на улогу коју МУП има у заштити уставног поретка и живота и имовине грађана.

Предсједница Цвијановић је честитала полазницима 20. класе Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије МУП-а Српске успјешно завршену обуку.

„Захваљујем свима на напору који су уложили у школовању и обуци коју су прошли, њиховим родитељима који су стајали иза њих и дијелили те напоре и онима који су били ангажовани у њиховом школовању“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је изразила задовољство да се Српска сваке године може похвалити нечим вриједним у раду МУП-а.

 „Задовољство је што млади полицајаци улазе у нову, професионалну, животну фазу. Бити полицајац не значи само имати радно мјесто, него носити униформу са обиљежјима Републике Српске и у сваком моменту бити свјестан изазова, али и части, поноса и патриотизма. Знам да то осјећају јер се у супротном не би опредијелили да се баве овим позивом“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Српске, оно што млади полицијски службеници почињу да раде током цијелог њиховог живота даваће допринос јакој и стабилној Републици Српској.

„Свим припадницима МУП-а желим успјешан професионални рад, много среће и да увијек буду спремни да ријеше изазове у корист своје Републике“, нагласила је предсједница Цвијановић.