Predsjednica Republike Srpske prisustvovala promociji kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

06/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Zalužanima promociji kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da ulazak nove generacije u sastav Ministarstva unutrašnjih poslova obezbjeđuje dodatnu snagu toj instituciji, ali i cijeloj Srpskoj s obzirom na ulogu koju MUP ima u zaštiti ustavnog poretka i života i imovine građana.

Predsjednica Cvijanović je čestitala polaznicima 20. klase Jedinice za policijsku obuku – Policijske akademije MUP-a Srpske uspješno završenu obuku.

“Zahvaljujem svima na naporu koji su uložili u školovanju i obuci koju su prošli, njihovim roditeljima koji su stajali iza njih i dijelili te napore i onima koji su bili angažovani u njihovom školovanju”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo da se Srpska svake godine može pohvaliti nečim vrijednim u radu MUP-a.

 “Zadovoljstvo je što mladi policajaci ulaze u novu, profesionalnu, životnu fazu. Biti policajac ne znači samo imati radno mjesto, nego nositi uniformu sa obilježjima Republike Srpske i u svakom momentu biti svjestan izazova, ali i časti, ponosa i patriotizma. Znam da to osjećaju jer se u suprotnom ne bi opredijelili da se bave ovim pozivom”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, ono što mladi policijski službenici počinju da rade tokom cijelog njihovog života davaće doprinos jakoj i stabilnoj Republici Srpskoj.

“Svim pripadnicima MUP-a želim uspješan profesionalni rad, mnogo sreće i da uvijek budu spremni da riješe izazove u korist svoje Republike”, naglasila je predsjednica Cvijanović.