Предсједница Републике Српске присуствовала представљању пројекта реконструкције зграде Музеја савремене умјетности Републике Српске

17/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Бањалуци представљању пројекта реконструкције зграде Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Предсједница Републике Српске, која је била премијер Српске када је Влада прихватила да суфинансира овај пројекат, истакла је да је ријеч о великом подухвату.

„Влада Републике Српске издвојила је двије трећине новца, а САД путем Амбасадорског фонда једну трећину. Ово је велики подухват који ће помоћи Музеју савремене умјетности да на бољи начин испуњава своју сврху и визију“, рекла је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Српске, овај пројекат ће много значити за Бањалуку и дати допринос активностима у области културе којима је обухваћена цијела Српска.

„Ми смо прошле године додијелили значајна средства за реконструкцију објеката културе широм Републике. На Бањалуку се односило око два милиона КМ и подржали смо све што су институције културе делегирале као пројекте или потребе. Наставићемо да радимо, а ово даје подстрек и за друге ствари“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је захвалила Амбасади САД на заједничком подухвату, наводећи да је култура област у којој се најлакше сарађује.

„Срећна сам што заједно можемо да нешто вриједно оставимо иза себе. Ово је начин да сачувамо спону између прошлости и будућности“, рекла је предсједница Цвијановић.