Predsjednica Republike Srpske prisustvovala predstavljanju projekta rekonstrukcije zgrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske

17/12/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci predstavljanju projekta rekonstrukcije zgrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske, koja je bila premijer Srpske kada je Vlada prihvatila da sufinansira ovaj projekat, istakla je da je riječ o velikom poduhvatu.

“Vlada Republike Srpske izdvojila je dvije trećine novca, a SAD putem Ambasadorskog fonda jednu trećinu. Ovo je veliki poduhvat koji će pomoći Muzeju savremene umjetnosti da na bolji način ispunjava svoju svrhu i viziju”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, ovaj projekat će mnogo značiti za Banjaluku i dati doprinos aktivnostima u oblasti kulture kojima je obuhvaćena cijela Srpska.

“Mi smo prošle godine dodijelili značajna sredstva za rekonstrukciju objekata kulture širom Republike. Na Banjaluku se odnosilo oko dva miliona KM i podržali smo sve što su institucije kulture delegirale kao projekte ili potrebe. Nastavićemo da radimo, a ovo daje podstrek i za druge stvari”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je zahvalila Ambasadi SAD na zajedničkom poduhvatu, navodeći da je kultura oblast u kojoj se najlakše sarađuje.

“Srećna sam što zajedno možemo da nešto vrijedno ostavimo iza sebe. Ovo je način da sačuvamo sponu između prošlosti i budućnosti”, rekla je predsjednica Cvijanović.