Предсједница Републике Српске открила бисту професору Николи Кољевићу

14/11/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Богдана Кољевић откриле су данас у Бањалуци бисту професору Николи Кољевићу.

Предсједница Републике Српске рекла је да је некадашњи потпредсједник Српске и велики патриота Никола Кољевић у турбулентним временима дао огроман допринос стварању Српске.

Предсједница Цвијановић је рекла да је откривањем бисте исказано поштовање према професору Кољевићу, чији је била студент.

„Био је изузетан педагог, предавач и сјајан шекспиролог који је плијенио пажњу студената“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је нагласила да откривање бисте представља и захвалност Бањалуци као Кољевићевом родном граду.

„Ово је право мјесто за бисту која ће служити на понос свима. Овим показујемо да смо спремни да, цијенећи одређене људе из прошлости, идемо ка јачању и чувању Српске, као и изазовима који нас чекају. Задовољна сам што је Српска стабилна, снажна, са јаким институцијама и што има грађане који је воле. На нама је да то надограђујемо и да се сваког дана можемо похвалити да је Српска јача“, поручила је предсједница Цвијановић.