Predsjednica Republike Srpske otkrila bistu profesoru Nikoli Koljeviću

14/11/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Bogdana Koljević otkrile su danas u Banjaluci bistu profesoru Nikoli Koljeviću.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je nekadašnji potpredsjednik Srpske i veliki patriota Nikola Koljević u turbulentnim vremenima dao ogroman doprinos stvaranju Srpske.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je otkrivanjem biste iskazano poštovanje prema profesoru Koljeviću, čiji je bila student.

“Bio je izuzetan pedagog, predavač i sjajan šekspirolog koji je plijenio pažnju studenata”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da otkrivanje biste predstavlja i zahvalnost Banjaluci kao Koljevićevom rodnom gradu.

“Ovo je pravo mjesto za bistu koja će služiti na ponos svima. Ovim pokazujemo da smo spremni da, cijeneći određene ljude iz prošlosti, idemo ka jačanju i čuvanju Srpske, kao i izazovima koji nas čekaju. Zadovoljna sam što je Srpska stabilna, snažna, sa jakim institucijama i što ima građane koji je vole. Na nama je da to nadograđujemo i da se svakog dana možemo pohvaliti da je Srpska jača”, poručila je predsjednica Cvijanović.