Предсједница Републике Српске уручила кључеве станова за 14 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида

28/11/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је данас у Прњавору кључеве станова за 14 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, чиме је комплетиран пројекат стамбеног збрињавања борачких категорија у овој општини.

Вриједност радова је 392.237 КМ. Изградњу објекта финансирало је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске. Општина Прњавор је у пројекту, обезбјеђењем локације, грађевинске и употребне дозволе, техничке документације и инфраструктуре објекта учествовала са око 220.000 КМ.

Предсједница Цвијановић је рекла да је ово био велики пројекат који је носио одређена финансијска оптерећења, а реализован је у протеклих 10 година.

„Овдје постоји још један број породица које заслужују да буду стамбено збринуте. Оне нису биле укључене у овај програм и биће постепено, као што је то случај и са другим општинама широм Републике Српске, укључиване појединачно или на неком регионалном нивоу“, навела је предсједница Републике.

Предсједница Српске је додала да је увијек задовољство када институције могу да ураде важан посао за грађане Републике Српске.

„Овај пројекат смо почињали у вријеме прије свјетске кризе, са пуно оптимизма да ће све бити завршено и брзо и лако, међутим тешке године након тога и финансијски притисци за Српску су били оптерећујући, али сам задовољна што реализација овог програма никада није престала. У ових 10 година широм Републике Српске изграђене су многе стамбене јединице, а било је и доста корисника новчане помоћи“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске истакла је да ће данашњи догађај значити нови почетак за ове породице.

„Влада Републике Српске наставиће да ради. Важно је да смо заједно, јер када смо заједно онда можемо све“, рекла је предсједница Српске.