Predsjednica Republike Srpske uručila ključeve stanova za 14 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

28/11/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u Prnjavoru ključeve stanova za 14 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, čime je kompletiran projekat stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u ovoj opštini.

Vrijednost radova je 392.237 KM. Izgradnju objekta finansiralo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Opština Prnjavor je u projektu, obezbjeđenjem lokacije, građevinske i upotrebne dozvole, tehničke dokumentacije i infrastrukture objekta učestvovala sa oko 220.000 KM.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je ovo bio veliki projekat koji je nosio određena finansijska opterećenja, a realizovan je u proteklih 10 godina.

“Ovdje postoji još jedan broj porodica koje zaslužuju da budu stambeno zbrinute. One nisu bile uključene u ovaj program i biće postepeno, kao što je to slučaj i sa drugim opštinama širom Republike Srpske, uključivane pojedinačno ili na nekom regionalnom nivou”, navela je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je dodala da je uvijek zadovoljstvo kada institucije mogu da urade važan posao za građane Republike Srpske.

“Ovaj projekat smo počinjali u vrijeme prije svjetske krize, sa puno optimizma da će sve biti završeno i brzo i lako, međutim teške godine nakon toga i finansijski pritisci za Srpsku su bili opterećujući, ali sam zadovoljna što realizacija ovog programa nikada nije prestala. U ovih 10 godina širom Republike Srpske izgrađene su mnoge stambene jedinice, a bilo je i dosta korisnika novčane pomoći”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da će današnji događaj značiti novi početak za ove porodice.

“Vlada Republike Srpske nastaviće da radi. Važno je da smo zajedno, jer kada smo zajedno onda možemo sve”, rekla je predsjednica Srpske.