Предсједница Републике Српске свечано отворила адаптиране студијске учионице Народне и универзитетске библиотеке Српске

11/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић свечано је данас у Бањалуци отворила адаптиране студијске учионице Народне и универзитетске библиотеке Српске, у шта је Влада Српске уложила 100.000 KМ.

Предсједница Републике је рекла да је неопходно константно улагати у различите пројекте који ће младима омогућити мјеста за усавршавање да би у свијету представљали Српску на најбољи начин.

Предсједница Цвијановић је истакла значај овог пројекта, који представља и мјесто за развој културе и образовања.

„Овај пројекат, чији је циљ стварање бољих услова за наше ученике, студенте обезбјеђује простор за учење, размјењивање искустава и дружење“, рекла је предсједница Републике и изразила задовољство што пројекат већ даје резултате.

„Задовољство ми је што смо, након свјетске економске кризе, у претходних годину дана пласирали и до пет милиона KМ за различите пројекте, како су наше институције културе кандидовале“, нагласила је предсједница Српске.

Предсједница Републике рекла je да треба и даље улагати и унапређивати образовање и културу.

„Доказ да се улагање у образовање и културу исплати су млади који уче у просторијама библиотеке и резултатима потврђују да ниједна инвестиција у младог човјека није промашена“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске овом приликом уручила је признање најбољем студенту Медицинског факултета Игору Лепиру, чији је просјек оцјена 9,97, а које му је додијелила Народна и универзитетска библиотека Српске, као једном од својих чланова.