Predsjednica Republike Srpske svečano otvorila adaptirane studijske učionice Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske

11/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je danas u Banjaluci otvorila adaptirane studijske učionice Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske, u šta je Vlada Srpske uložila 100.000 KM.

Predsjednica Republike je rekla da je neophodno konstantno ulagati u različite projekte koji će mladima omogućiti mjesta za usavršavanje da bi u svijetu predstavljali Srpsku na najbolji način.

Predsjednica Cvijanović je istakla značaj ovog projekta, koji predstavlja i mjesto za razvoj kulture i obrazovanja.

“Ovaj projekat, čiji je cilj stvaranje boljih uslova za naše učenike, studente obezbjeđuje prostor za učenje, razmjenjivanje iskustava i druženje”, rekla je predsjednica Republike i izrazila zadovoljstvo što projekat već daje rezultate.

“Zadovoljstvo mi je što smo, nakon svjetske ekonomske krize, u prethodnih godinu dana plasirali i do pet miliona KM za različite projekte, kako su naše institucije kulture kandidovale”, naglasila je predsjednica Srpske.

Предсједница Републике рекла je да треба и даље улагати и унапређивати образовање и културу.

“Dokaz da se ulaganje u obrazovanje i kulturu isplati su mladi koji uče u prostorijama biblioteke i rezultatima potvrđuju da nijedna investicija u mladog čovjeka nije promašena”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske ovom prilikom uručila je priznanje najboljem studentu Medicinskog fakulteta Igoru Lepiru, čiji je prosjek ocjena 9,97, a koje mu je dodijelila Narodna i univerzitetska biblioteka Srpske, kao jednom od svojih članova.