Предсједница Републике Српске разговарала са амбасадорком Бугарске у БиХ

07/03/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадорком  Бугарске у БиХ Августином Цветковом Карабашевом.

Током састанка саговорнице су размијениле мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону, као и активностима институција Републике Српске у процесу европских интеграција.

Овом приликом предсједница Цвијановић је поновила опредјељеност за наставак европског пута и навела да је Република Српска  прва верификовала преведене обједињене одговоре на додатна питања из Упитника Европске комисије.

Такође, оцијењено је да су искуства и запажања Бугарске на путу ка Европској унији веома корисна за Српску и БиХ, посебно када је ријеч о фондовима Европске уније.

Саговорнице су изразиле очекивање да ће досадашња добра сарадња Српске и Бугарске бити унапријеђена на економском, образовном  и културном плану, те констатовале да је Бугарска у Српској већ присутна кроз различите пројекте помоћи у инфраструктури у многим општинама и градовима.