Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorkom Bugarske u BiH

07/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorkom  Bugarske u BiH Avgustinom Cvetkovom Karabaševom.

Tokom sastanka sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i aktivnostima institucija Republike Srpske u procesu evropskih integracija.

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović je ponovila opredjeljenost za nastavak evropskog puta i navela da je Republika Srpska  prva verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Takođe, ocijenjeno je da su iskustva i zapažanja Bugarske na putu ka Evropskoj uniji veoma korisna za Srpsku i BiH, posebno kada je riječ o fondovima Evropske unije.

Sagovornice su izrazile očekivanje da će dosadašnja dobra saradnja Srpske i Bugarske biti unaprijeđena na ekonomskom, obrazovnom  i kulturnom planu, te konstatovale da je Bugarska u Srpskoj već prisutna kroz različite projekte pomoći u infrastrukturi u mnogim opštinama i gradovima.