Предсједница Републике Српске разговарала са управом предузећа „Аеродроми Републике Српске“

27/02/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са управом предузећа „Аеродроми Републике Српске“.

Предсједница Републике Српске најавила је додатна улагања у Аеродром „Бањалука“ да би био повећан број путника и заокружена инвестиција која се односи на карго саобраћај.

„Имамо амбицију да број путника буде повећаван у континуитету. Вјерујем да ће бити настављена добра сарадња са компанијом `Рајанер`, што би значило отварање и нових авио-линија, које би биле значајне за Српску и општине које гравитирају Аеродрому `Бањалука`“, рекла је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Републике, са завршетком моста на ријеци Сави у Градишци може се очекивати да ће велики број путника из Хрватске користити Аеродром „Бањалука“.

„Све ово много значи за привреду и туризам. Приоритет нам је био и да олакшамо дијаспори долазак и вјерујем да ћемо завршити многе ствари које смо почели. Имамо амбицију да се ради и на проширењу капацитета аеродромске зграде која мора имати додатне садржаје, што ћемо радити у етапама. Предложила сам управи предузећа да сачини елаборат и опише све што је потребно радити, укључујући и инфраструктуру, јер мора бити ријешено и питање доласка са Маховљанске петље директно до аеродрома“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике је навела да је намјера Српске да буде повећан број услуга, што значи много приватне иницијативе из локалних заједница.