Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa upravom preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“

27/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa upravom preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“.

Predsjednica Republike Srpske najavila je dodatna ulaganja u Aerodrom “Banjaluka” da bi bio povećan broj putnika i zaokružena investicija koja se odnosi na kargo saobraćaj.

“Imamo ambiciju da broj putnika bude povećavan u kontinuitetu. Vjerujem da će biti nastavljena dobra saradnja sa kompanijom `Rajaner`, što bi značilo otvaranje i novih avio-linija, koje bi bile značajne za Srpsku i opštine koje gravitiraju Aerodromu `Banjaluka`”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike, sa završetkom mosta na rijeci Savi u Gradišci može se očekivati da će veliki broj putnika iz Hrvatske koristiti Aerodrom “Banjaluka”.

“Sve ovo mnogo znači za privredu i turizam. Prioritet nam je bio i da olakšamo dijaspori dolazak i vjerujem da ćemo završiti mnoge stvari koje smo počeli. Imamo ambiciju da se radi i na proširenju kapaciteta aerodromske zgrade koja mora imati dodatne sadržaje, što ćemo raditi u etapama. Predložila sam upravi preduzeća da sačini elaborat i opiše sve što je potrebno raditi, uključujući i infrastrukturu, jer mora biti riješeno i pitanje dolaska sa Mahovljanske petlje direktno do aerodroma”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je navela da je namjera Srpske da bude povećan broj usluga, što znači mnogo privatne inicijative iz lokalnih zajednica.