Предсједница Републике Српске присуствовала званичном почетку радова на првим километрима Коридора “Пет це” на територији Републике Српске

17/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у мјесту Товира код Добоја званичном почетку радова на првим километрима Коридора “Пет це” на територији Републике Српске.

Предсједница Републике Српске рекла је да је ово важан инфраструктурни пројекат који води Српску према Србији и шире.

„Подржавам активности Владе и других институција за стварање претпоставки за реализацију великих пројеката. За то је потребан предан рад и то су добре ствари за Српску“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је сигурна да ће бити остварен циљ изградње мреже ауто-путева јер грађанима треба развој у сваком смислу.

„То су претпоставке да идемо даље у смјеру општег развоја“, рекла је предсједница Цвијановић и додала да је циљ јака и развијена Република Српска.

„Сви имају увјерење да ћемо у складу са планским документима успјети да до 2030. године реализујемо мрежу ауто-путева. Сада смо дошли на 105 километара, а план је амбициозан и значи 400 километара“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је истакла да велики инфраструктурни и стратешки пројекти, као и они други, остају будућим генерацијама, те захвалила републичким и локалним институцијама које стварају претпоставке на плану саобраћајне инфраструктуре, али и гасификације Српске која је стратешки пројекат.

„Поносна сам сваки пут када покрећемо неке радове и свједочимо њиховом завршетку“, поручила је предсједница Цвијановић.