Predsjednica Republike Srpske prisustvovala zvaničnom početku radova na prvim kilometrima Koridora “Pet ce” na teritoriji Republike Srpske

17/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u mjestu Tovira kod Doboja zvaničnom početku radova na prvim kilometrima Koridora “Pet ce” na teritoriji Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je ovo važan infrastrukturni projekat koji vodi Srpsku prema Srbiji i šire.

„Podržavam aktivnosti Vlade i drugih institucija za stvaranje pretpostavki za realizaciju velikih projekata. Za to je potreban predan rad i to su dobre stvari za Srpsku“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je sigurna da će biti ostvaren cilj izgradnje mreže auto-puteva jer građanima treba razvoj u svakom smislu.

„To su pretpostavke da idemo dalje u smjeru opšteg razvoja“, rekla je predsjednica Cvijanović i dodala da je cilj jaka i razvijena Republika Srpska.

“Svi imaju uvjerenje da ćemo u skladu sa planskim dokumentima uspjeti da do 2030. godine realizujemo mrežu auto-puteva. Sada smo došli na 105 kilometara, a plan je ambiciozan i znači 400 kilometara”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da veliki infrastrukturni i strateški projekti, kao i oni drugi, ostaju budućim generacijama, te zahvalila republičkim i lokalnim institucijama koje stvaraju pretpostavke na planu saobraćajne infrastrukture, ali i gasifikacije Srpske koja je strateški projekat.

“Ponosna sam svaki put kada pokrećemo neke radove i svjedočimo njihovom završetku”, poručila je predsjednica Cvijanović.