Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању црквене славе у Цркви Светог Николе у Фениксу

20/05/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је јуче обиљежавању црквене славе у Цркви Светог Николе у Фениксу.

Предсједница Цвијановић је честитала славу свештенику Станиславу Дурићу и свим парохијанима, те изразила задовољство што се српски народ у дијаспори редовно окупља око значајних вјерских и националних празника.

Овом приликом, предсједница Републике Српске је обавијестила окупљене вјернике да је из буџета предсједника Републике, обезбиједила средства за набавку плаштанице и обнову иконописа у Цркви Светог Николе у Фениксу.

Предсједница Цвијановић је најавила да ће, у сарадњи са Владом Републике Српске и ресорним министарством, ангажовати наставника српског језика, те обезбиједити да наша дјеца која живе у Фениксу уче матерњи језик, као и њихови вршњаци у Републици Српској и Србији.

Током посјете Фениксу, предсједница Цвијановић је присуствовала и завичајној вечери са представницима српских удружења у овом граду, а састала се и са привредницима нашег поријекла који успјешно дјелују у оквиру пословне заједнице у Фениксу.