Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju crkvene slave u Crkvi Svetog Nikole u Feniksu

20/05/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je juče obilježavanju crkvene slave u Crkvi Svetog Nikole u Feniksu.

Predsjednica Cvijanović je čestitala slavu svešteniku Stanislavu Duriću i svim parohijanima, te izrazila zadovoljstvo što se srpski narod u dijaspori redovno okuplja oko značajnih vjerskih i nacionalnih praznika.

Ovom prilikom, predsjednica Republike Srpske je obavijestila okupljene vjernike da je iz budžeta predsjednika Republike, obezbijedila sredstva za nabavku plaštanice i obnovu ikonopisa u Crkvi Svetog Nikole u Feniksu.

Predsjednica Cvijanović je najavila da će, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom, angažovati nastavnika srpskog jezika, te obezbijediti da naša djeca koja žive u Feniksu uče maternji jezik, kao i njihovi vršnjaci u Republici Srpskoj i Srbiji.

Tokom posjete Feniksu, predsjednica Cvijanović je prisustvovala i zavičajnoj večeri sa predstavnicima srpskih udruženja u ovom gradu, a sastala se i sa privrednicima našeg porijekla koji uspješno djeluju u okviru poslovne zajednice u Feniksu.