Предсједница Републике Српске примила у наступну посјету амбасадора Србије у БиХ

05/03/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у свом кабинету у наступну посјету амбасадора Републике Србије у БиХ Александра Ђорђевића.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској, процесу формирања власти на нивоу БиХ, активностима у вези заједничких пројеката Српске и Србије и другим актуелним темама.

Предсједница Цвијановић je овом приликом истакла да је институционална сарадња Републике Српске и Републике Србије на изузетно високом нивоу, те изразила задовољство чињеницом да се интензивно развијају нови заједнички пројекти, посебно они који се односе на привреду.

Предсједница Републике је подсјетила да су резултати досадашње сарадње видљиви у општинама широм Републике Српске кроз реализацију великог броја комуналних и инфраструктурних пројеката финансираних средствима Републике Србије.

Подршка Србије, као најзначајнијег економског партнера и ослонца за очување и јачање Републике Српске, како је навела предсједница Цвијановић, утиче на побољшање живота грађана у практичном смислу, на чему се и овом приликом, у име грађана и институција Републике Српске, захвалила руководству Републике Србије.

Саговорници су истакли неопходност јачања блиских и братских веза међу српским народом с обје стране Дрине, како на институционалном, тако и на економском, културном и образовном плану, у складу да Споразумом о специјалним и паралелним везама, заснованог на Дејтонском споразуму.