Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu ambasadora Srbije u BiH

05/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, procesu formiranja vlasti na nivou BiH, aktivnostima u vezi zajedničkih projekata Srpske i Srbije i drugim aktuelnim temama.

Predsjednica Cvijanović je ovom prilikom istakla da je institucionalna saradnja Republike Srpske i Republike Srbije na izuzetno visokom nivou, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da se intenzivno razvijaju novi zajednički projekti, posebno oni koji se odnose na privredu.

Predsjednica Republike je podsjetila da su rezultati dosadašnje saradnje vidljivi u opštinama širom Republike Srpske kroz realizaciju velikog broja komunalnih i infrastrukturnih projekata finansiranih sredstvima Republike Srbije.

Podrška Srbije, kao najznačajnijeg ekonomskog partnera i oslonca za očuvanje i jačanje Republike Srpske, kako je navela predsjednica Cvijanović, utiče na poboljšanje života građana u praktičnom smislu, na čemu se i ovom prilikom, u ime građana i institucija Republike Srpske, zahvalila rukovodstvu Republike Srbije.

Sagovornici su istakli neophodnost jačanja bliskih i bratskih veza među srpskim narodom s obje strane Drine, kako na institucionalnom, tako i na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu, u skladu da Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama, zasnovanog na Dejtonskom sporazumu.