Предсједница Републике Српске посјетила Специјалистички центар „Дентална клиника“ Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци

20/03/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас, у оквиру обиљежавања Свјетског дана оралног здравља, Специјалистички центар „Дентална клиника“ Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Предсједница Републике рекла је да је из буџета предсједника Републике издвојено 100.000 KМ за набавку стоматолошких столица и опреме за Специјалистички центар „Денталну клинику“ Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, с циљем побољшања услова рада овог центра и унапређења оралог здравља становништва.

„Велико је задовољство што раније као премијер, а сада као предсједник Републике могу да подржим рад ове клинике, с циљем унапређења оралног здравља становништва“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је од изузетног значаја што је посебна пажња посвећена оралном здрављу дјеце и трудница.

„Kада сам била премијер на једној од сједница Владе добили смо информацију да велики број дјеце до три године има каријес, као и да 90 одсто трудница нема навику да иде на стоматолошке прегледе. Након тога смо набавили стоматолошке столице и машине за Поликлинику и школе у Бањалуци, а наставак овог програма јесте у овом центру“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је позвала грађане да корсите услуге „Денталне клинике“. „Подршка коју дајем овим активностима уклапа се у програм који спроводимо, а подразумијева бригу о најмлађима и трудицама. То радимо у оквиру програма за јачу и бољу демографску слику Републике Српске“, поручила је предсједница Цвијановић.