Predsjednica Republike Srpske posjetila Specijalistički centar „Dentalna klinika“ Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

20/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas, u okviru obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja, Specijalistički centar „Dentalna klinika“ Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednica Republike rekla je da je iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno 100.000 KM za nabavku stomatoloških stolica i opreme za Specijalistički centar “Dentalnu kliniku” Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, s ciljem poboljšanja uslova rada ovog centra i unapređenja oralog zdravlja stanovništva.

“Veliko je zadovoljstvo što ranije kao premijer, a sada kao predsjednik Republike mogu da podržim rad ove klinike, s ciljem unapređenja oralnog zdravlja stanovništva”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je od izuzetnog značaja što je posebna pažnja posvećena oralnom zdravlju djece i trudnica.

“Kada sam bila premijer na jednoj od sjednica Vlade dobili smo informaciju da veliki broj djece do tri godine ima karijes, kao i da 90 odsto trudnica nema naviku da ide na stomatološke preglede. Nakon toga smo nabavili stomatološke stolice i mašine za Polikliniku i škole u Banjaluci, a nastavak ovog programa jeste u ovom centru”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je pozvala građane da korsite usluge “Dentalne klinike”. “Podrška koju dajem ovim aktivnostima uklapa se u program koji sprovodimo, a podrazumijeva brigu o najmlađima i trudicama. To radimo u okviru programa za jaču i bolju demografsku sliku Republike Srpske”, poručila je predsjednica Cvijanović.