Под високим покровитељством предсједнице Републике Српске одржано донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“

22/12/2019

Под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић вечерас је у Бањалуци одржано донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је задовољна да су и овај пут у акцији „С љубављу храбрим срцима“, као и претходних девет година, успјели да мобилишу цијело друштво које је показало солидарност.

„Задовољна сам што смо се поново окупили да бисмо учинили добру ствар. Ту су институције, привредници, донатори, радници у култури, јавни радници и остали који знају да треба заједно да радимо да бисмо направили добро дјело. Вечерас заједно подржавамо изградњу дневних центара за боравак дјеце са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је захвалила свима који су ове и претходних година дали огроман допринос, а посебно српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је у вријеме када је био предсједник Српске препознао потребу да се институције и грађани заједно требају мобилисати.

„Није ствар само у новцу, институције га увијек обезбјеђују, већ у томе да покажемо да смо спремни, способни и желимо да радимо заједно и да помажемо људима у нашој заједници којима је помоћ потребна. И ове године као и раније на захтјев удружења и у сарадњи са невладиним сектором и породицама одлучили смо да помогнемо онима који су то тражили и којима је потребна наша помоћ“, нагласила је предсједница Републике Српске.

Према ријечима предсједнице Републике, посебно је срећна због тога што су успјели да се мобилишу на још један начин да у програму учествују талентована дјеца из свих крајева Српске.

„Од прошле године увели смо праксу да ово буде прилика и да представимо наше младе таленте из свих крајева Републике Српске, нашу дјецу драгуље који желе да пјесмом, плесом, игром и рецитовањем помогну својим вршњацима. Поносна сам да вечерас имамо 160 дјеце која су дошла из свих крајева Српске да подрже своје вршњаке и да са институцијама и грађанима покажу да смо друштво солидарности и да можемо да их од малена учимо да треба да помажемо другима“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је додала да је поносна и због тога што први пут у акцији учествују и дјеца из Србије и Пољске која тиме помажу другој дјеци.

„Већ сада могу да кажем да је ово вече успјешно“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је захвалила министрима из Владе Србије, наводећи да је Србија заједно са институцијама Српске већ традиционално највећи донатор.

Посебну захваланост предсједница Цвијановић је упутила грађанима који су позвали хуманитарни број 1411 и дали огроман допринос акцији „С љубављу храбрим срцима“.