Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske održano donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“

22/12/2019

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović večeras je u Banjaluci održano donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je zadovoljna da su i ovaj put u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, kao i prethodnih devet godina, uspjeli da mobilišu cijelo društvo koje je pokazalo solidarnost.

“Zadovoljna sam što smo se ponovo okupili da bismo učinili dobru stvar. Tu su institucije, privrednici, donatori, radnici u kulturi, javni radnici i ostali koji znaju da treba zajedno da radimo da bismo napravili dobro djelo. Večeras zajedno podržavamo izgradnju dnevnih centara za boravak djece sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je zahvalila svima koji su ove i prethodnih godina dali ogroman doprinos, a posebno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je u vrijeme kada je bio predsjednik Srpske prepoznao potrebu da se institucije i građani zajedno trebaju mobilisati.

“Nije stvar samo u novcu, institucije ga uvijek obezbjeđuju, već u tome da pokažemo da smo spremni, sposobni i želimo da radimo zajedno i da pomažemo ljudima u našoj zajednici kojima je pomoć potrebna. I ove godine kao i ranije na zahtjev udruženja i u saradnji sa nevladinim sektorom i porodicama odlučili smo da pomognemo onima koji su to tražili i kojima je potrebna naša pomoć”, naglasila je predsjednica Republike Srpske.

Prema riječima predsjednice Republike, posebno je srećna zbog toga što su uspjeli da se mobilišu na još jedan način da u programu učestvuju talentovana djeca iz svih krajeva Srpske.

“Od prošle godine uveli smo praksu da ovo bude prilika i da predstavimo naše mlade talente iz svih krajeva Republike Srpske, našu djecu dragulje koji žele da pjesmom, plesom, igrom i recitovanjem pomognu svojim vršnjacima. Ponosna sam da večeras imamo 160 djece koja su došla iz svih krajeva Srpske da podrže svoje vršnjake i da sa institucijama i građanima pokažu da smo društvo solidarnosti i da možemo da ih od malena učimo da treba da pomažemo drugima”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je dodala da je ponosna i zbog toga što prvi put u akciji učestvuju i djeca iz Srbije i Poljske koja time pomažu drugoj djeci.

“Već sada mogu da kažem da je ovo veče uspješno”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je zahvalila ministrima iz Vlade Srbije, navodeći da je Srbija zajedno sa institucijama Srpske već tradicionalno najveći donator.

Posebnu zahvalanost predsjednica Cvijanović je uputila građanima koji su pozvali humanitarni broj 1411 i dali ogroman doprinos akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.