Одржан свечани дефиле поводом 9. јануара – Дана Републике Српске

09/01/2019

Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске у Бањалуци је данас одржан свечани дефиле. У част предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић постројена је Почасна јединица Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Рапорт предсједници Републике предао је командир Почасне јединице Витомир Петричевић.

Предсједница Републике Српске рекла је да је Републику Српску очувала љубав њеног народа и снага институција, те да ће увијек бити слављена слобода у којој данас живе грађани Српске.

„Знам да ће снага институција и љубав наших грађана вјечно чувати Републику Српску“, рекла је предсједница Цвијановић у обраћању на свечаном дефилеу поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике.

Предсједница Републике cе захвалила свима који су стварали Републику Српску, допринијели њеном развоју, онима који су доносили важне одлуке и свима који су је развијали.

Свечаном дефилу присуствовали су и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Србије Ана Брнабић, министри у владама Републике Српске и Србије, представници Српске у институцијама БиХ и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.