Održan svečani defile povodom 9. januara – Dana Republike Srpske

09/01/2019

Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske u Banjaluci je danas održan svečani defile. U čast predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović postrojena je Počasna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Raport predsjednici Republike predao je komandir Počasne jedinice Vitomir Petričević.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je Republiku Srpsku očuvala ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da će uvijek biti slavljena sloboda u kojoj danas žive građani Srpske.

“Znam da će snaga institucija i ljubav naših građana vječno čuvati Republiku Srpsku”, rekla je predsjednica Cvijanović u obraćanju na svečanom defileu povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike.

Predsjednica Republike ce zahvalila svima koji su stvarali Republiku Srpsku, doprinijeli njenom razvoju, onima koji su donosili važne odluke i svima koji su je razvijali.

Svečanom defilu prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.