Предсједница Републике Српске разговарала са предсједницом Владе Републике Србије

16/04/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Београду са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.

Предсједница Републике Српске изјавила је након састанка да је стратешки интерес Српске реализација заједничких пројеката са Србијом као што су „Бук Бијела“, Аеродром Требиње, гасификација Српске и изградња ауто-пута.

„То су пројекти за које су заинтересовани наши грађани и сигурна сам да ће се те ствари реализовати, као што су се реализовале и све друге“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да Србија и Република Српска годинама добро сарађују и труде се да реализују пројекте који су добри за грађане.

„Увијек је најважније да су то они пројекти који се и реализују са Србијом и због тога постоји увјерење да су то оне ствари које ће сигурно трајати, добре ствари и једнима и другима“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је честитала Србији на свему што је урадила током кризе и што је успјела да се позиционира на врху озбиљних држава.

Предсједница Републике је навела да и Српска, захваљујући јакој Србији, зна да има и одређени комодитет и одређену сигурност када је у питању ова епидемиолошка ситуација.

Предсједница Цвијановић је истакла да је задовољна због чињенице да се Србија, по ко зна који пут, и у овој кризи показала као јака и озбиљна држава са свим својим механизмима које је ставила у пуну функцију.

„Честитам Србији на свему ономе што је успјела да уради током ове кризе и позиционира се на врху озбиљних држава, успјешнија од многих у Европској унији и шире, а ми смо у Републици Српској загледани у те успјехе зато што знамо да их и ми на одређен начин дијелимо“, рекла је предсједница Републике Српске.

Предсједница Цвијановић се још једном захвалила за реализацију бројних пројеката који су у протеклим годинама, како је рекла, оставили траг широм Српске и за посвећеност Владе, премијера и предсједника Србије томе.